En väldisponerad och stilren tvåa med härlig balkong på Ättekulla

Pris
1 295 000 kr
Boarea:
50.5 Kvm
Rum:
2 rum och kök

Alla bilder

Välkommen till en ljus och väldisponerad tvåa på andra våningen med hiss och inglasad balkong på härliga Ättekulla! Här hittar du en rymlig hall med gott om förvaring, helkaklat badrum och ett modernt kök med det lilla extra! Från köket finner du en utgång till en härlig balkong i soligt västerläge, sovrum med skjutdörrsgarderober samt ett fint vardagsrum. Varmt välkommen att boka en visning med fastighetsmäklare Sanja Dedic!

Lite av varje

Varmt välkommen till Ättekullagatan 14 och denna väldisponerade tvåa i den populära föreningen Brf Eddan på Ättekulla. Så fort du stiger in i lägenheten så möts du av ett vackert klinkergolv i grått. Lägenheten har genomgående vita väggar och ljust laminatgolv och det infinner sig direkt en känsla av rymd och fräschhet när du stiger in. Du har ditt badrum direkt till höger i hallen. Badrummet är modernt och helkaklat med stora vita kakelplattor blandat med mosaik på väggarna och svarta klinkers på golvet. Här finner du en vask i kommod, spegelskåp med belysning, duschhörna, handdukstork och vägghängd wc-stol. Bra med förvaring och väl utnyttjad yta.

Rakt framför dig har du hemmets stilrena kök med vita släta luckor och grå bänkskiva i laminat. Köket är från Ikea och är fullutrustat med allt som du behöver! Inbyggd kyl och frys, spishäll, fläkt, ugn, mikro, diskmaskin med vatten avstängingsventil samt en mindre variant av tvättmaskin. Väggplattorna går i samma moderna stil som bänkskivan och skapar en exklusiv känsla. Det är samma praktiska klinkergolv i köket som i entrén. Från köket kommer du ut till den härliga balkongen i soligt västerläge. Här finns det gott om plats för en balkongmöblemang. Snyggt trätrall för extra komfort. Balkongerna ska glasas in och renoveras i föreningens regi.

I andra delen av hallen som leder oss till sovrummet har ägaren byggt in 4 garderober och därmed utnyttjat ytan maximalt även här. Garderoberna går i samma stilrena vita matta stil som köket. Det hela gör att lägenheten känns väl genomtänkt. Hela renoveringen skedde år 2018.

I sovrummet finns det gott om plats för en 160-180 säng samt gott om förvaring även här. En helvägg med skjutdörrsgarderober och ett stort fönster. Mittemot sovrummet i andra ändan av lägenheten finner du hemmets vardagsrum. Ett fräscht rum med stora fönster för extra mycket ljusinsläpp. Den här tvåan har allt du behöver! Tveka inte att höra av dig till fastighetsmäklare Sanja Dedic för att boka en visning!

 

HSB Brf Eddan

I augusti 1977 flyttade de första medlemmarna in i Brf Eddan. Brf Eddan värnar om gemenskap och ett trivsamt boende. I bostadsrättsföreningen är det många familjer som ska trivas tillsammans vilket innebär att man måste visa hänsyn grannar emellan.

Föreningen äger fastigheten Eddan 4 bebyggd med två 8-våningshus med adresser Ättekullagatan 6 – 22.  Husen innehåller 222 lägenheter med källarförråd. I övriga utrymmen finns bl.a. ett övernattningsrum, 6 tvättstugor och en föreningslokal. Lägenheterna är fördelade: 9 st. 1 rum och kök, 113 st. 2 rum och kök, 87 st. 3 rum och kök, 13 st. 4 rum och kök. Det finns 111 garage och 126 parkeringsplatser. Vissa av lägenheterna har utsikt över Danmark. Förrådsutrymmen finns i källaren. Kabel-TV och bredband via Comhem.

Trädgården

Runt husen finns en mångfald av växter och blomsterrabatter, välskötta gräsytor med flera gemensamma samlingsplatser där boende kan träffas för att umgås, grilla och ha egna fester.

Ättekulla

Allmänt
Ättekulla är en stadsdel i södra Helsingborg. Det är ett bostadsområde och industriområde och hyser bland annat Ramlösa Hälsobrunn AB och Finax. I bostadsområdet Ättekulla, finns både lägenheter och villor. Lägenheterna återfinns i höghusen, som syns på ett långt avsånd, samt i tvåvåningshus.
Ättekullaskolan, som byggdes om helt i slutet av 90-talet, har elever från årskurs 1-9 samt fritids. På Ättekulla finns även ett dagis samt ett litet centrum med bland annat en livsmedelsaffär, en tobaksaffär, frisör och pizzeria.

Närservice
Ättekulla är ett populärt område för barnfamiljer och äldre. De natursköna omgivningarna, där man bland annat kan se Öresund, är mycket populära att promenera i. Den 26 april 2008 anordnades en temadag kallad Ättekulladagen där de lokala föreningarna visade sina aktiviteter. Även affärs-centrumets butiker medverkade. Det bjöds på korv med bröd, soppa och pizzerian Milano hade specialpris på Vesuvio. Skolan och fritidsgårdarna deltog också och Ramlösa Södra FF (Före detta Ramlösa BOIS och Helsingborgs Södra) hade öppet hus. Förhoppningsvis kommer detta bli en årlig tradition. Till fotbollssäsongen 2008 bildades fotbollsklubben Ättekulla FC, laget började sitt seriespel i korpserien där de fortfarande spelar.

 

Ättekullas historia

Människor har bott på Ättekulla i tusentals år, vilket de många fynden från stenåldern och framåt i tiden visar. Ättekulla är kommunens tätaste fornlämningsområde med både synliga gravhögar och dolda boplatsrester. Spåren från stenåldern syns inte längre, men det gör gravhögarna från brons- och järnåldern. Dessa är iögonfallande inslag i landskapet och det är också från dem som området fått sitt namn, Ättekulla.

I Ättekulla naturreservat kan man promenera längs vägar och stigar eller ströva fritt på egen hand. Skåneleden och Landborgspromenaden passerar genom reservatet. (Från kommunens informationstavla)

Sanja Dedic
Sanja Dedic
Fastighetsmäklare
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Land:
Sverige
Kommun:
Helsingborg
Stad:
Helsingborg
Område:
Ättekulla
Församling:
Raus
Postnummer:
253 61
Boarea:
50.5 Kvm (Föreningens information)
Rum:
2 rum och kök
Badrum:
1
Lägenhetsnr:
207
Lägenhetsnr LMV:
1201
Tillträde:
2020-09-01
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1977
Fönster:
2-glas och 3-glas
Balkong:
Inglasad balkong
Förråd:
Källarförråd
Våning:
2
Hiss:
Ja
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Tv- internetutbud:
Com hem
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Avgift:
3 056 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, Kabel-TV
Andelstal, förening:
0.36074 %
Andelstal, ägande:
0.36074 %
Pantsatt:
Ja
Pantbrev:
0 kr
Energistatus:
Utförd
Energiförbrukning:
110
Energiprestanda:
110 kWh/Kvm och år
Energiklass:
D
Energideklarationsadress:
A?ttekullagatan 6, 253 61 Helsingborg Helsingborgs stad
Förening:
HSB Brf Eddan
Org.nr:
716406-7410

Intresseanmälan

Det gick inte skicka in din anmälan.
Kolla så du fyllt i korrekt och försök igen.
Tack för din intresseanmälan!
Skickar

Budhistorik

  • 1
    Bud: 1 100 000 kr
    Datum: 2020-07-09 14:03
NULL

Inga visningar

Karta