Trivsam, funktionell och barnvänlig villa med rymd i den genuina delen av Ramlösa!

Pris
4 875 000 kr
Boarea:
134 Kvm
Rum:
5 rum och kök

Alla bilder

På en av Ramlösas eftertraktade gator finner ni denna fräscha och hemtrevliga villa om ca 135 kvm. Med mycket ljusinsläpp, rymd och en praktisk planlösning lämpar den sig perfekt för barnfamiljen. Ni finner här fyra sovrum och två helkaklade badrum, en stenlagd, skyddad uteplats med “bästa” solläge och ett inglasat uterum. Här har ni nära till allt från fantastiska Brunnsparken till stadens centrum. Välkommen till oss, Du också. Vi höjer Nyvån på er bostadsaffär.

Lite av varje

Välkommen till den genuina delen av gamla Ramlösa och Bruzeliusgatan 5!

Här finner ni en mycket praktisk och välplanerad 1 1/2-plansvilla i gott skick och med genomgående ljusa färger och materialval. Välkomnande entré/hall med klinkergolv där ni möts av den slående, öppna planlösningen mellan hall, vardagsrum, matplats och den "nya" köket. Ett entréplan, med dess sällskapsyta, som är klockren för familjen och vännernas aktiviter och rymden som denna yta skänker ökas med fönster i flera vädersträck. Köket renoverades 2017 och valet föll på ett vitt Marbodalkök. Burspråket i vardagsrummet kan bli er framtida utgång till den nyanlagda och stensatta uteplatsen i soligt och skyddat söder-västerläge. På golvet ligger en kombination av ljus klinker och fin ekparkett. Duschrummet här på entréplan är helkaklat och har nyligen fått en uppfräschning med ny inredning och duschväggar, ljust och fräscht! Entréplan erbjuder för övrigt ett sovrum och en mycket generös och väl tilltagen vardagsentré/tvättstuga, vilket är guld värt för barnfamiljen. Den rymmer gott om förvaring i form av en skjutdörrsgarderob och en inbyggd avhängningsmöbel. 

Ovanvåningen är som gjord för familjens "frizon" där ni enkelt förändrar "master bedroom" till rymligt sovrum och ett allrum för TV-tittandet eller barnens spelande. Här är idag ett gigantiskt sovrum, två mindre sovrum samt ett helkaklat badrum med både badkar och dusch. 

Trädgården är även den uppdaterad med ny stensättning där trappan och stenen på entrésidan är mycket vacker, genuin sten. Den nyanlagda altanen i soligt södervästerläge ligger väl skyddad med ett trivsamt plank som skydd för vind och insyn. För övrigt har trädgården plats för lek och spel. Uterummet är väldisponerat med praktisk utgång via köket. Kvalitativa materialval och skyddat, lummigt läge med lite mindre sol. här avnjuter ni säkert många goa middagar med grillen eller kanske kräftskivan med era vänner.

Övriga byggnader

På tomten finns även en carport och ett förråd.

 

 

 

Gamla Ramlösa

Allmänt
Ramlösa är en stadsdel i den södra delen av Helsingborg. Här erbjuds man den vackra parken med Ramlösabrunn som har anor från 1700-talet. Ramlösa är ett barnvänligt område med närhet till fina grönområde och lekplatser. Ramlösa hälsobrunn är en svensk hälsobrunn belägen i Ramlösa i sydöstra Helsingborg, grundad den 17 juni 1707 av Johan Jacob Döbelius. Brunnen byggdes upp kring den järnbrunn som Döbelius undersökt 1701, 1705 och 1706. Under loppet av 1700-talet ökade hälsobrunnens anseende och besöktes av gäster från både Sverige och Danmark. Ramlösa brunn hade sin storhetsperiod i början av 1800-talet, då flera medlemmar av kungafamiljen och personer ur adeln regelbundet besökte anläggningen. I slutet av 1890-talet fann man en ny och mer mineralrik alkalisk källa, vilket blev starten för det buteljerade vattnet och det moderna Ramlösaföretaget. Samtidigt minskade hälsobrunnens ursprungliga verksamhet, som slutligen lades ner 1973. Efter exploateringshot under 1970-talet skyddades flera av byggnaderna som byggnadsminnen och nästan hela parken klassades som ett skyddsområde inom byggnadsminnesförklaringen

Kommunikation
Här finns bra kommunikation med både tåg och buss. Påfarten till motorvägen ligger också nära. Det är enkelt att med cykel ta sig in till centrala Helsingborg .

Närservice
I Ramlösa/Gustavslud finns den välsorterade ICA Supermarket, pizzerior, asiatisk restaurang mm. Här finns förskolor och grundskolor för barnen samt olika aktiviteter och föreningar. 

Ulf Löwander
Ulf Löwander
Registrerad Fastighetsmäklare
Partner
Sanja Dedic
Sanja Dedic
Fastighetsmäklare
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Fastighetsbeteckning:
DOKTORN 7
Land:
Sverige
Kommun:
Helsingborg
Stad:
Ramlösa
Område:
Gamla Ramlösa
Församling:
Raus
Postnummer:
256 54
Tomtarea:
631 Kvm (Fastighetsregistret)
Boarea:
134 Kvm (Fastighetsregistret)
Rum:
5 rum och kök
Varav sovrum:
4
Badrum:
2
Gästtoalett:
Ja
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla
Byggnadsår:
1988
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Plåtarbete:
Målad plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Krypgrund
Fönster:
2-glas
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft
Tv- internetutbud:
Fiber
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Huvudsakligt väderstreck:
SV
Allmänt skick:
Gott
Planbestämmelser:
Tomtindelning: Doktorn (1947-02-18) Stadsplan: Prästmannen m fl (1977-01-12) (genomförd 1977-01-12)
Taxeringsvärde totalt:
2 524 000 kr
Taxeringsvärde fastighet:
1 705 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
819 000 kr
Taxeringsår:
2018
Taxeringskod:
220
Skattesats:
31.39%
Pantbrev:
11st om totalt 3 428 000 kr
Värdeår:
1988
Servitut:
fnr_120235447: Samfällighet Helsingborg RAMLÖSA S:5

Intresseanmälan

Det gick inte skicka in din anmälan.
Kolla så du fyllt i korrekt och försök igen.
Tack för din intresseanmälan!
Skickar

Budhistorik

  • 1
    Bud: 4 500 000 kr
    Datum: 2019-08-19 17:26
NULL

Inga visningar

Karta